Скарб тисячоліття: В Африці знайшли алмаз вагою майже в тисячу карат (фотофакти)

Алмаз був добутий шляхом прямого подрібнення руди на ділянці відкритого кар'єру.

Білий алмаз масою 998 каратів виявлений в Ботсвані на руднику Karowe Diamond Mine. Про це повідомляється на сайті компанії Lucara Diamond Corp., якій належить рудник, передають Патріоти України.

Алмаз розміром 67x49x45 мм був добутий шляхом прямого подрібнення руди на ділянці відкритого кар'єру. Цей камінь став другим алмазом масою понад 500 каратів, добутим на руднику в 2020 році. За даними Bloomberg, він увійшов до п'ятірки найбільших алмазів в історії.
Lucara Diamond Corp. займається видобутком великих алмазів високої якості, вона є власником рудника Karowe в Ботсвані. У 2015 році на руднику в Ботсвані був знайдений алмаз вагою 1111 карат - тоді він став другим за величиною каменем за всю історію видобутку алмазів і найбільшим зі знайдених за останні 110 років. У квітні 2019 року в Ботсвані знайшли ще більший алмаз масою понад 1,7 тис. карат, який побив цей рекорд - в січні його купила компанія Louis Vitton.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...