Кличко показав, як у Києві будують Подільсько-Воскресенський міст (фото, відео)

У Києві триває активне будівництво Подільсько-Воскресенського мостового переходу, який зводять ось уже 6-ий рік. Навесні на мосту завершили основні роботи з укріплення арочної конструкції, встановили 19 в’язів.

Подільсько-Воскресенський міст до кінця літа виглядатиме вже зовсім по-іншому, запевнив міський голова Києва Віталій Кличко під час перевірки будівництва, передають Патріоти України.

На нинішньому етапі робіт на мосту встановлюють балки автопроїзду, бурять сваї в районі озера Русанівське, облаштовують бар‘єрне огородження і тротуари.

Кличко зауважив, що будівельники здійснили "ювелірну" роботу при з’єднанні стиків мосту, що виконані в дуже складний спосіб. Це дозволяє мінімізувати коливання між частинами мосту до міліметрів. А на арці встановили сучасне обладнання, яке вивчає "поведінку" мосту.

"Хочу зазначити: Подільсько-Воскресенський – це найбільший арочний міст у Європі і він буде найвитривалішим за навантаженнями. На мосту облаштують 6 смуг для автомобільного руху та 2 залізничних колії для метро, прокладуть трубопровід", – розповів столичний голова.

Проектна пропускна спроможність мостового переходу – 60 тисяч авто на добу. Це суттєво розвантажило б інші транспортні артерії Києва.

До кінця року планують облаштувати естакади від дамби Русанівських садів до порталу метрополітену, де в майбутньому нова гілка метро з Троєщини виходитиме на міст.

Автомобільне сполучення через міст планують відкрити наприкінці 2020 року.


В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...