Кличко залучає російський досвід? Мобілізованим з Києва виплачуватимуть по 30 000 грн

30 000 мобілізованому на вирішення нагальних проблем не будуть зайвими

Киянам, які будуть призвані до армії в межах програми мобілізації з грудня, почнуть виплачувати 30 тис. грн. Київрада розгляне питання матеріального заохочення на найближчому засіданні. Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко в Telegram.

"Місто віднайшло кошти для виплат по 30 000 грн кожному мобілізованому новобранцю", - обнадіїв міський голова.

На попередній сесії Київради були збільшені видатки на ЗСУ за програмою "Захисник Києва". Зокрема, 300 млн грн додатково передбачено для військових частин, які звернулися за допомогою.

Також за ініціативою мера Київ збільшив видатки на підтримку сил безпеки та оборони до 6,2 млрд грн у 2023 році.

Як відомо, заохочувати чоловіків до мобілізації коштом місцевих бюджетів більше року тому почали у державі-агресорі. Так мер Москви Собянін одним з перших виділив з бюджету свого міста кошти для вербовки громадян для війни проти України, обіцяючи крім разових виплат різні блага і в подальшому, як на фронті так і для сімей мобілізованих. Такий почин, з "легкої ноги" Кремля, швидко поширився недоімперією. Звісно нема нічого поганого, якщо і українські громади допоможуть державі коштами для стимулювання мобілізації, як вони це роблять другий рік різного роду допомогою армії коштом місцевих бюджетів.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Такого ще не було! Польща фіксує радикальні зміни на ринку праці

п’ятниця, 26 липень 2024, 22:30

У Польщі кількість безробітних упала до мінімуму 1990 року. Про це пише Wpost, посилаючись на дані Центрального статистичного управління (GUS), передають Патріоти України. Так, у Польщі значно скоротився рівень безробіття. Так мало людей без роботи, як...