Кого з українців можуть позбавити субсидії перед опалювальним сезоном: Озвучено причину

Через деякі причини українців можуть позбавити житлової субсидії. Зокрема, допомогу можуть перестати виплачувати через заборгованість за житло, передають Патріоти України.

Про це розповіла директорка департаменту Пенсійного фонду Олена Охріменко в етері "Суспільного". Так, допомогу анулюють громадянам, які протягом трьох місяців не сплачували за житло, а сума боргу перевищила 680 грн.

"У такому випадку Пенсійний фонд не призначає субсидію, доки людина не укладе договір про реструктуризацію або не погасить заборгованість. У нас велика кількість людей, які позбавлені можливості призначення саме через заборгованість", – розповіла Охріменко.

Саме постачальники теплової енергії повідомили ПФУ, що українці мають заборгованості, тому їх варто якнайшвидше погасити, щоб повернути право на субсидію.

Нагадаємо, субсидія в Україні призначається, якщо витрати на комуналку перевищують 15% середньомісячного сукупного доходу родини до завершення воєнного стану та протягом 1 місяця після його скасування. Розмір субсидії в неопалювальний сезон становить у середньому від 350 до 400 грн.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...