"Коломойського видавлюють з "Центренерго": Як олігарх втрачає позиції

Українська влада повернула під свій контроль державну енергетичну компанію "Центренерго", яка була "захоплена" колишнім керівництвом.

Найбільша компанія України по виробництву електрики "Центренерго" після гучного скандалу перейшла під контроль нового керівництва, яке було призначено Кабміном ще на початку березня. Про зміни в ситуації з "Центренерго" написав в Facebook глава Фонду держмайна України Дмитро Сенниченко, повідомляють Патріоти України.

Два місяці звільнене керівництво "Центренерго" блокувало доступ до компанії. Тільки 29 травня вдалося розв'язати конфлікт. "Сьогодні ми повернули контроль держави над "Центренерго". Незважаючи на опір: судовий тролінг, неодноразові мінування будівлі Фонду держмайна, тиску на Наглядову раду "Центренерго" - повідомив Сенниченко. Він уточнив, що це вдалося завдяки "блискучій операції", що тривала близько 5 годин.

За даними Сенниченка, незабаром будуть вираховані всі, хто "перейшов на темну сторону сили" і не підкорився указу Кабміну про зміну керівництва. Також буде проведено ретельний аудит. Глава Фонду держмайна підозрює, що в компанії "не все чисто". "Зробимо все, щоб "Центренерго" перетворився з чорної діри українського бюджету, де зникли 100 млрд гривень з 2004 року, на двері до економічного розвитку та інвестицій", - додав Сенниченко.

Новину прокоментував на своїй сторінці в Facebook і колишній депутат Верховної Ради Сергій Лещенко. "Коломойського видавлюють з Центренерго", - написав він. Таким чином він підтвердив чутки про те, що колишнє керівництво "Центренерго" може бути пов'язане з олігархом.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...