Коломойський рулить? "Укрнафта" уклала контракт із новим головою правління і отримала 2,6 млрд грн збитків

Наглядова рада обрала Олега Геза без проведення конкурсу — в компанії пояснили своє рішення карантинними обмеженнями.

"Укрнафта" уклала контракт із головою правління компанії Олегом Гезом і оприлюднила звітність за перше півріччя 2020 року. Про це компанія повідомила в системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, передають Патріоти України.

Олег Гез був обраний головою правління Укрнафти 20 травня, з 1 травня він був в.о. глави компанії. Наглядова рада обрала Геза без проведення конкурсу — в компанії пояснили своє рішення карантинними обмеженнями. У Нафтогазі України (володіє 50%+1 акція Укрнафти) підтримали це рішення.

Також компанія повідомила, що в першому півріччі 2020 року одержала 2,59 млрд грн чистого збитку проти 18,24 млн грн чистого прибутку за аналогічний період 2019 року. Чистий дохід Укрнафти знизився на 28,2% - до 9,97 млрд грн.

За звітний період Укрнафта збільшила видобуток нафти і конденсату на 0,9% - до 763 тис. т, газу — на 1,4%, до 585 млн кубометрів, виробництво зрідженого газу зросло на 7,4%, до 59,2 тис. т.

Укрнафта — найбільша нафтовидобувна компанія України. НАК Нафтогаз України належить 50%+1 акція, групі компаній, пов’язаних з колишніми акціонерами ПриватБанку, в тому числі олігархом Ігорем Коломойським, — близько 42% акцій. На балансі Укрнафти знаходяться 25 бурових установок, 1891 нафтова і 162 газових свердловин, компанії належить 537 АЗС.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...