Коломойський, Суркіси і Ко отримають десятки мільярдів? 15 червня ВС може завдати страшного удару по "ПриватБанку", а Зеленському - головний біль з МВФ та іншими кредиторами

15 червня Верховний суд може винести рішення на користь Суркіса та Ігоря Коломойського по справі “Приватбанку“. Про це пише британський економіст Тімоті Еш у внутрішній розсилці, зазначають Патріоти України.

Мова йде про позов у справі про визнання недійсними договорів обміну депозитів Суркісів обсягом 1 млрд грн на акції додаткової емісії “ПриватБанку” під час націоналізації. Рішення суду в понеділок стане вирішальним для вкладів на більш ніж 30 млрд гривень.

Еш зазначив, що багато адвокатів упевнені, що суд винесе рішення проти “ПриватБанку”, внаслідок чого Україна і держбанк будуть зобов’язані виплатити Коломойському близько 1 млрд доларів. На думку британського економіста, рішення на користь Суркіса і Коломойського погіршить становище України перед МВФ та іншими іноземними кредиторами.

За словами Еша, в такому випадку, адміністрацію президента Володимира Зеленського і МВФ чекає піар-катастрофа. Сума збитків держави від “ПриватБанку” зросте з 5,5 млрд доларів до 6,5.

«По суті, весь stand-by agreement МВФ буде з’їдений збитками “ПриватБанку” і виплатою половини боргу за останнім кредитом МВФ на суму $2 млрд», — уточнив Еш.

Він заявив, що гроші, виділені МВФ, перейдуть Коломойському і Суркісу, тобто “з однієї кишені в іншу”, через що МВФ може зіткнутися з питаннями, чому меморандум з Україною був підписаний без достатніх гарантій. Еш додав, що оптимізм ринку щодо України пов’язаний з очікуваннями дотримання Україною умов меморандуму з МВФ.

Нагадаємо, члени правління “ПриватБанку” отримали від прокуратури Києва повістки на допит у справі про депозити братів Суркісів.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...