"Коломойський вважає, що настав його час великого дерибану", - експерт

Ігор Коломойський хоче підірвати позиції Ріната Ахметова, у якого домінуюча позиція в електроенергетиці.

Не можна купувати електроенергію у Росії до повного припинення агресії. У протилежному разі це злочинна діяльність влади в угоду інтересам "олігархату". Про це сказав керівник енергетичних програм центру "Номос" Михайло Гончар, коментуючи підписані Зеленським зміні до закону України "Про ринок електричної енергії" № 330-а, передають Патріоти України.

Закон встановлює заборону на продаж та постачання електричної енергії, що імпортується з Російської Федерації. Водночас Кабінет Міністрів України має право скасовувати заборону на визначений ним термін, щоб уникнути надзвичайної ситуації в об'єднаній енергосистемі України.

"Електроенергія дійсно постачатиметься в Україну з РФ. Це злочинна діяльність цієї влади. Поки продовжується російська агресія, подібних речей не повинно бути. Незважаючи на нібито поновлення заборони на імпорт електроенергії, знайшли необхідні механізми, як обійти основне положення закону.

Закон відповідає інтересам Коломойського. Навіть коли здається, що діють певні обмеження, залишаються лазівки для обходу законодавства. Сутність влади незмінна, як попередньої — обслуговування інтересів олігархату. Не треба мати ілюзій", - підкреслив він.

Триває боротьба між двома олігархічними кланами. Коломойський хоче підірвати позиції Ахметова, у якого домінуюча позиція в електроенергетиці, наголошує експерт. "Коломойський вважає, що настав його час великого дерибану. Компенсація за все, що було в минулому, коли на вершині олігархічної піраміди були Ахметов і Фірташ. Через підконтрольну йому владу проводить те, що йому потрібно.

Ціни на електроенергію для побутових користувачів можуть зменшитися. Це шлях у нікуди. Зниження тарифів призводить до проблемного стану державного бюджету. Бюджетні надходження скоротились. Не вистачає коштів покривати соціальні витрати. Зменшились експортні надходження. Це абсурдна економічна політика", - каже Михайло Гончар.

Джерело: Gazeta.ua

Щоб уникнути дефіциту: Фінляндія хоче побудувати завод з виробництва тротилу

неділя, 5 травень 2024, 15:05

Уряд Фінляндії має намір якнайшвидше побудувати на своїй території завод із виробництва тротилу, аби надолужити дефіцит боєприпасів після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, та просить допомоги в НАТО. Про це повідомляють Патріоти України з по...

Процес запущено: Кредитори України втрачають терпіння і хочуть добитися виплат відсотків за боргом, - WSJ

неділя, 5 травень 2024, 9:56

Компанії BlackRock та Pimco сформували комітет та найняли юристів для ведення переговорів з Україною. Вони прагнуть отримати до 500 млн доларів річних у вигляді відсоткових платежів. Про це пише видання "Обозреватель" з посиланням на The Wall Street Jo...