Коли смартфони під санкціями: Росіян почали переходити на кнопкові телефони

У Росії зростає популярність фічерфонів – кнопкових "звонилок" з мінімумом функцій. Експерти пов'язують це з рішенням найбільших виробників смартфонів призупинити поставки в країну-агресор та наявних проблем з логістикою. Про це повідомляє РБК з посиланням на звіт аналітичного центру GS Group, передають Патріоти України.

Так, поставки кнопкових телефонів в Росії в першому кварталі 2022-го виросли відразу на 43% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року й сумарно досягли 3,5 млн. пристроїв. Поставки смартфонів же скоротилися на 14%, до 6,8 млн штук.

Основний обсяг імпорту кнопкових телефонів забезпечили три російські бренди: Inoi, F+ і BQ – на них сукупно припало майже два мільйони пристроїв. Представники одного з них зауважили, що зробили більш об'ємне замовлення, аби не зіткнутися з нестачею товару в майбутньому через проблеми з логістикою.

Притиснути агресора: Bloomberg з'ясував, що увійде до нового пакета санкцій ЄС проти РФ

вівторок, 7 травень 2024, 17:37

Єврокомісія розробляє 14-й пакет санкцій проти Росії – до нього можуть увійти обмеження щодо російського аналога SWIFT, пропагандистських ЗМІ, СПГ, рідкоземельних металів та транспортних компаній. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на знайомі з с...

У Кремля проблеми: Експерт із міжнародної економіки дав прогноз, коли у Росії закінчаться гроші на війну

вівторок, 7 травень 2024, 14:49

Держава-агресор Росія вихваляється, що санкції нібито не впливають на економіку, однак вже використала близько половини коштів з Фонду національного добробуту, зокрема і для ведення війни. Втім гроші і в ньому можуть закінчитися вже у 2025 році, переда...