"Коли ти не можеш купити це": У США звинуватили Росію в крадіжці "Містралів" у Франції

Те, що Росія планує скопіювати дизайн Mistral, однак не означає, що вона досягне особливих успіхів.

Російський універсальний десантний корабель (УДК) проекту 23900 є клоном французького вертольотоносця Mistral ( «Містраль»), повідомляють Патріоти України із посиланням на Forbes.

У публікації американського журналу стверджується, що проект російського корабля «може здатися знайомим, особливо французам». «Коли ти не можеш купити це, вкради це. Такий підхід Росії до придбання нових десантних кораблів, через шість років після того, як Франція скасувала продаж [Росії] універсальних суден», - запевняє Forbes.
На думку автора, «те, що Росія планує скопіювати дизайн Mistral, не означає, що вона досягне успіху в цьому», оскільки російська суднобудівна галузь в останні роки «з усіх сил намагалася побудувати корабель крупніше фрегата». Forbes зазначає, що досвід Росії з Mistral може стати в нагоді країні при створенні власних кораблів, які допоможуть постачанню російських військових в Сирії.

До таких висновків видання зі США дійшло, пославшись на коментар блогу bmpd в LliveJournal, присвячений укладеним в травні між Міноборони Росії і заводом «Залив» в Криму контрактом на будівництво двох УДК проекту 22390. В пості йдеться, зокрема, що «проект виглядає як значною мірою клон Mistral, «маючи схожі архітектуру і розміри, але дещо більші водотоннажність і місткість».

Пенсійний фонд радить деяким українцям відмовитись від пенсії: У чому причина і чи це може бути вигідним

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:30

Людям, які досягли 60 років, вигідно продовжувати працювати й вийти на пенсію пізніше. У такому разі можна отримувати більші виплати. Про це нагадують у Пенсійному фонді України, передають Патріоти України. У відомстві наголошують, що право на призначе...

Чи буде долар по 50 грн: У Мінекономіки розповіли, чого очікувати від курсу в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:30

У Міністерстві економіки очікують, що у 2027 році обмінний курс долара в Україні може сягнути 49,6 грн. Таким чином, у міністерстві прогнозують значну девальвацію гривні протягом найближчих років - наприклад, прогнозний курс, "записаний" урядом у бюдже...