Коли включать опалення в Україні - дата і особливості опалювального сезону

Опалювальний сезон в Україні, незважаючи на війну, збираються почати вчасно. Українців попереджають, що опалювальний сезон 2022-2023 буде найскладнішим за останні 30 років, оскільки ворог обстрілює енергетичну інфраструктуру. Але ми всі сподіваємося, що в квартирах цієї зими буде тепло, передають Патріоти України.

Коли включать опалення в 2022 році

Департамент комунальних послуг за запитом РБК повідомляє, що опалення буде включене коли середньодобова температура три дні поспіль становитиме не вище +8°. А навесні опалення відключать, коли середньодобова температура за три дні перевищить це значення.

За даними погодного сайту Wisemeteo, жовтень цього року буде теплим, і опалення навряд чи включать цього місяця. Перші триденні заморозки з середньою температурою + 8° очікуються 6-8 листопада. Якщо прогноз збудеться, то саме в ці дати може початися опалювальний сезон.

Якою буде температура в будинках цієї зими

За встановленими урядом нормами, температура повітря в житлових приміщеннях (за умови їх утеплення) повинна бути забезпечена на рівні +18°, а в наріжних кімнатах +20°С. Температура не повинна бути нижче +16°.

Де не включать опалення взимку

Найскладнішим опалювальний сезон буде на тимчасово окупованих Росією областях. Окупанти не дбають про те, щоб дати тепло мирним жителям, а інфраструктура сильно постраждала. Тому в окупованих населених пунктах Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської областей тепла взимку може не бути.

Також тепло не зможуть дати в деяких прифронтових населених пунктах, які сильно постраждали від обстрілів інфраструктури. Наприклад, опалення не буде в Краматорську. А ось в Охтирці та Чернігові, незважаючи на зруйновані ТЕЦ, збираються відновити теплопостачання.

Опалювальний сезон 2022-2023: як він проходитиме

Опалювальний сезон цієї зими може зриватися через ракетні удари Росії по об'єктах критичної інфраструктури.

Вугілля і газу для опалення Україні вистачає, також накопичують альтернативні види опалення, такі як деревину. Для захисту електростанцій купуються додаткові генератори.

Українцям пообіцяли, що отримувачі субсидій на опалення в минулому році одержуть їх і цього року. Тарифи на тепло до весни підвищувати не будуть. Складуть вони 7,4 грн за кубометр до кінця опалювального сезону.

Українцям продають вітчизняні помідори майже удвічі дорожче за турецькі: У чому причина

вівторок, 23 квітень 2024, 9:57

В Україні почали продавати тепличні помідори місцевого виробництва. Перші партії пропонують до продажу по 120-140 грн/кг, що в середньому на 67% вище, ніж перші партії цієї продукції минулого року, передають Патріоти України. А також значно дорожче з...

Схема на майже 300 млн: Міністру Сольському повідомили про підозру через оборудки із землею

вівторок, 23 квітень 2024, 9:50

НАБУ та САП повідомили про підозру міністру аграрної політики та продовольства Миколі Сольському через заволодіння землею на 291 млн грн і спробу заволодіння землею ще на 190 млн грн, передають Патріоти України. Дослівно: "Ексголову аграрного комітету...