Коли зарплати вчителям підвищать до $4 тис.: У Кабміні назвали умови

В Україні вчителі отримають зарплати по $4 тисячі за умови зростання економіки, скорочення витрат на державний апарат і підвищення податків. Таку заяву в ефірі "1+1" озвучив прем'єр-міністр Олексій Гончарук, передають Патріоти України.

Так, в уже ухваленому бюджеті на 2020 рік заклали збільшення виплат педагогам всього на 9%, тоді як до виборів у команді президента озвучували можливість платити по $4 тисячі (в 14 разів більше за нинішню зарплату вчителя). Щоправда, згодом експерти Зеленського визнали свою помилку. Мовляв, неправильно порахували, скільки грошей знадобиться на такі оклади.

Тепер же у прем'єр-міністра запитали, коли освітяни отримають $4 тис. На що він відповів: "Ми хотіли б платити і сьогодні. Але питання в тому, щоб щось платити – це потрібно десь узяти. Це означає, що для цього треба підвищити податки, що також ляже тягарем на підприємців і всіх. Треба шукати кошти. Зменшувати наступного року витрати на державний апарат, щоб менше витрачати на стіни, державні органи, чиновників".

Прем'єр-міністр додав, що також необхідно, аби покращувався стан економіки, і для цього він почав із будівництва доріг. "Бо це, зокрема, драйвер економіки. Якщо ти вкладаєш у дороги – це робочі місця, кар'єри, техніка. Це посилює економічне зростання. Це те, що нам потрібно як країні", – переконаний Олексій Гончарук.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...