Компанія уже звільнила весь свій персонал: Оператор "Північного потоку-2" може оголосити про банкротство через санкції

Швейцарська компанія Nord Stream 2 AG, яка побудувала газопровід Північний потік-2 з Росії до Німеччини, розглядає питання про оголошення банкротства через накладені санкції, зазначають Патріоти України.

Компанія співпрацює з фінансовим радником над погашенням деяких своїх зобов'язань і може офіційно розпочати процедуру банкрутства в швейцарському суді вже цього тижня. Про це повідомило Reuters із посиланням на два анонімні джерела.

При цьому зазначається, що Nord Stream 2 AG не відповіла на запити Reuters про коментар. У "Газпромі" від коментарів відмовилися. Сполучені Штати Америки ввели санкції проти Nord Stream 2 AG після того, як Росія визнала "незалежність" так званих "ЛНР" і "ДНР".

Nord Stream 2 A зареєстрована в Швейцарії і належить російському державному газовому гіганту "Газпром". Газопровід Північний потік-2, за допомогою якого хотіли подвоїти потужність перекачування газу з Росії до Німеччини, компанія добудувала у 2021 році.

Nord Stream 2 AG звільнила весь свій персонал у Цузі

Раніше стало відомо, що компанія-оператор газопроводу "Північний потік-2" звільнила весь свій персонал у швейцарському місті Цуг. Про це розповів начальник федерального департаменту з економічних питань, освіти та досліджень Гі Пармелен, пише DW.

"Компанія Nord Stream 2 AG – оператор газопроводу "Північний потік – 2" – була змушена звільнити весь свій персонал у швейцарському місті Цуг у світлі заморозки сертифікації проекту в Німеччині та запровадження санкцій США щодо фірми", – зазначається у повідомленні. Йдеться про понад 140 співробітників.

Пастка закривається: Російська економіка наблизилась до краху ближче, ніж здається, - аналітик

п’ятниця, 17 травень 2024, 8:15

Російська економіка не може вічно уникати кризи, і вона стає все більш вразливою до потрясінь, пише експерт з російської економіки та дослідник Центру аналізу європейської політики Олександр Коляндр. Зазначається, що російська економіка продемонструвал...

Мідь подорожчала до максимуму за два роки. Чому це добрий сигнал світу

п’ятниця, 17 травень 2024, 5:58

Ф’ючерси на мідь на товарній біржі в Нью-Йорку зросли до максимуму з квітня 2022 року – до 5,02 дол за фунт, і до 10 185 дол – на Лондонській біржі металів. Ціни залишаються високими на тлі будівництва центрів обробки даних і подальшої електрифікації с...