Компенсація за локдаун: Зеленський вніс до Ради невідкладний законопроєкт про підтримку підприємців

Усього на допомогу планується виділити 10 млрд грн.

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт, який передбачає підтримку для підприємців під час карантинних обмежень. Документ №4429 зареєстровано 26 листопада й передано на розгляд керівництву парламенту. Глава держави визначив його як невідкладний, повідомляють Патріоти України.

Називається проєкт закону "Про соціальну підтримку застрахованих осіб та суб'єктів господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених із метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-Co V-2".

Документ передбачає одноразову допомогу обсягом 8 тис. грн найманим працівникам із середньою зарплатою за третій квартал 2020 року до 30 тис. грн на місяць, а також фізособам-підприємцям (ФОП), зареєстрованим не менше ніж три місяці тому. Однак для отримання такої допомоги найманий працівник не повинен працювати за сумісництвом.

Згідно з пояснювальною запискою, ФОП для отримання допомоги потрібно сплатити в 2020 році ЄСВ за себе не менш ніж за три місяці.

Крім того, президент запропонував відтермінувати до 29 грудня 2021 року погашення податкового боргу до 6,8 тис. грн для фізосіб, зокрема самозайнятих. У документі також міститься ініціатива про списання пені і штрафів у разі самостійної оплати платником податків за основним платежем протягом шести місяців після набрання законом чинності.

Законопроєкт також пропонує підняти поріг обсягу податкового боргу для вжиття заходів із його стягнення до 3,06 тис. грн і звільнити платників єдиного податку від його сплати за грудень 2020-го і січень-травень 2021 року.

Згідно з документом, списання боргу може стосуватися 4 млн платників податків на суму 1,3 млрд грн, а відтермінування сплати податків оцінюється в 310 млн грн майже для 80 тис. ФОП. Водночас списанню пені і штрафів не підлягають, зокрема, нарахування великим платникам податків, особам, на які поширюються судові процедури з питань банкрутства, особам із податковим боргом за митними платежами та боржникам зі сплати санкцій за порушення в сфері ЗЕД.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...