Комуналку краще оплачувати щомісяця: У Кабміні розповіли, що буде із субсидіями до кінця війни

Усі призначені українським домогосподарствам субсидії виплачуватимуть до кінця опалювального сезону. Але своєчасна плата за комуналку — це внесок в оборону свого міста. Про це міністерка соціальної політики Марина Лазебна сказала в інтерв'ю «РБК-Україна», передають Патріоти України.

За її словами, субсидія не призначається, якщо є прострочена заборгованість за комунальні послуги за понад три місяці на суму понад 680 гривень.

«Але оскільки у нас субсидію призначають терміном до дати закінчення опалювального або неопалювального сезону, то наявність заборгованості буде аналізуватись органами соціального захисту населення у травні поточного року», — сказала вона.

Марина Лазебна зазначила, що фактично до травня одержувач може розраховуватися за комунальні послуги із зручною для нього періодичністю.

«А тепер — щодо сумління. Завдяки працівникам підприємств-постачальників комунальних послуг у більшості людей у будинках є тепло, світло, вода, працює холодильник, плита для приготування їжі. У бомбосховищах ми як ніколи змогли оцінити важливість таких зручностей», — сказала міністерка та нагадала, що в містах під постійними обстрілами люди, ризикуючи життям, лагодять мережі водопостачання та електроенергії, по яким цинічно б'є ворог.

«Кожен ваш платіж за комунальні послуги — це ваше дякую цим людям. І можливість для них годувати свої сім'ї. Тому по совості — подякуйте їм. Заплатіть за комуналку. Це — ще один ваш внесок в оборону свого міста», — додала вона.

"ПриватБанк" блокує картки: Названо причину, через яку обмежать рахунок будь-кого

субота, 4 травень 2024, 10:28

Клієнтка ПриватБанку поскаржилась на блокування свого рахунку в банку. За її словами, блокування відбувалось після того, як людина, яка робила їй переказ, поскаржилась на шахрайські дії, передають Патріоти України. Про це клієнтка банку написала в спе...

Найгірший результат в історії Росії: Путін знову збрехав росіянам - "Газпром" показав величезні збитки

субота, 4 травень 2024, 7:50

Російський газовий гігант "Газпром" показав чистий збиток у 629 млрд рублів (6,8 млрд доларів) за підсумками 2023 року. Це не лише перший збиток компанії з післядефолтного 1999 року, а й найгірший її результат в історії. За півроку до цього ватажок Кр...