Конкуренція загострюється: Польські сири можуть витіснити з полиць українські

На українському ринку сиру вітчизняні сировари невдовзі зіштовхнуться із зростанням конкуренції з боку польської продукції. Як пише Інфагро, це пов'язано з нинішньою політикою ціноутворення на сири, передають Патріоти України.

Продукція українських виробників з початку осені вже двічі зростала в ціні через подорожчання сирого молока на 20%. При цьому, вартість українського сиру зросла лише на 10%, тож, пише видання, сировари тиснутимуть на торговельні мережі для збільшення цін.

Тим часом, польські сири у порівнянні з українськими помітно дешевші, навіть попри витрати на доставку до України. "Інфагро" зазначає, що торговельна статистика також свідчить про зростання інтересу до імпортних сирів.

Зокрема, у жовтні закупки твердих, напівтвердих і білих сирів зросли одразу на 10% проти показників вересня і більше ніж на третину в порівнянні з жовтнем 2022 року. У листопаді, як очікується, імпорт сиру до України зросте ще суттєвіше, на тлі підготовки торгівельних мереж і дистриб'юторів до пожвавлення торгівлі перед новорічними святами.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...