"Конструктивна взаємодія": Данилюк розповів про те, які обіцянки дав голова уряду на засіданні РНБО

Команда Зеленського виявляється виявила "системні проблеми у сфері енергетики". Гострі запитання, котрі ставили президент, його секретар по РНБО, голова АП начебто знаходили розуміння Гройсмана і готовність вирішити у стислі терміни

Нарада президента з членами РНБО та керівниками енергетичної галузі виявила "декілька системних проблем у сфері енергетики, які можуть створити загрозу національній безпеці". Про це 1 червня заявив секретар РНБО Олександр Данилюк, зазначають Патріоти України.

За його словами, учасники наради "оцінили можливі наслідки запровадження другого етапу повномасштабного ринку електричної енергії з 1 липня та доцільність його відтермінування".

"Прем’єр-міністр України запевнив, що уряд має рішення, яке дозволить уникнути збільшення тарифів на електроенергію - незалежно від дати запровадження", - зазначив Данилюк.

Також, додав він, у стислі терміни буде виплачено заборгованість із заробітної плати гірникам державних шахт.

"Уряд має запровадити ефективний механізм оздоровлення ситуації у цій галузі, насамперед – посилення безпеки шахтарів. Також з ініціативи президента буде вирішено питання придбання житла для родини гірника, який загинув на шахті "Лісова", - повідомив секретар РНБО.

Данилюк також заявив, що критичну ситуацію з функціонуванням підприємства "Вода Донбасу" уряд "владнає якнайшвидше".

"Це – відновлення водопостачання для понад 100 тисяч наших громадян. РНБО долучиться у разі необхідності", - запевнив він.

"Вважаю, ця нарада є прикладом конструктивної взаємодії різних державних органів та структур", - підсумував Данилюк.

Курс долара в Україні значно зріс: Озвучено прогноз, чи дійде до 40 грн і чи варто скуповувати валюту

вівторок, 23 квітень 2024, 7:27

В Україні курс долара за останні кілька місяців зріс більш ніж на 4% і наблизився до психологічної позначки у 40 грн. Головна причина – Національний банк зменшив обсяги валютної інтервенції, передають Патріоти України. Подорожчання долара триватиме, б...

Скорочення будуть практично в усіх галузях: Українців частіше звільнятимуть, ніж братимуть на роботу - прогноз

вівторок, 23 квітень 2024, 6:43

Найближчим часом український ринок праці перебуватиме у досить статичному стані: в основних секторах економіки не очікується як різкого зростання вакансій, так і хвилі звільнень, передають Патріоти України. Втім, компанії, які мають намір змінювати к...