Корейці вдруге намагаються підкорити Україну: Hyundai готова до локалізації виробництва швидкісних поїздів в Україні

Південнокорейський виробник залізничної техніки та інфраструктури Hyundai Corporation оголосив про умови, на яких має намір продовжити співпрацю з Україною в питанні розвитку швидкісного залізничного сполучення, зазначають Патріоти України.

Про це у відеозверненні, опублікованому в ході Всеукраїнського форуму “Україна 30”, заявив віцепрезидент підрозділу комерційного транспорту і енергетики Hyundai Corporation Юн Сук Чой,

“Для розвитку залізничної галузі України корпорація Hyundai як довгостроковий партнер бажає приєднатися до вашого плану розвитку. На цьому етапі ми готові надати фінансування для декількох проєктів. Особливо ми зацікавлені в будівництві швидкісної залізниці і постачання 10 нових швидкісних електричних поїздів з 90 вагонами HRCS2”, – повідомив він.

Hyundai готова до локалізації виробництва швидкісних поїздів в УкраїніКрім того, представник корейської компанії заявив про переговори з урядом країни на предмет фінансової підтримки українського проєкту.

“Ми також з нетерпінням чекаємо готовності підтримки України в транспортних проєктах з боку уряду Південної Кореї. Ми з урядом Кореї обговорюємо новий проєкт з наданням 10 швидкісних поїздів Фонду співробітництва та економічного розвитку й очікуємо найближчим часом офіційної відповіді від уряду України”, – уточнив Юн Сук Чой.

У своєму відеозверненні представник Hyundai запросив міністра інфраструктури Владислава Криклій відвідати виробництво в Південній Кореї та зазначив, що готова частково передати технологій виробництва в Україну.

“Також корпорація Hyundai має намір почати детальні переговори про можливість інвестування в Україну та передачу технологій для локалізації виробництва складних систем”, – заявив віцепрезидент підрозділу комерційного транспорту і енергетики Hyundai.

Зі свого боку, Владислав Криклій зазначив, що з Hyundai планується підписання меморандумів, згідно з якими на розробку пре-ТЕО для реалізації проєкту швидкісного залізничного сполучення в Україні буде виділено грант у розмірі 2 мільйонів доларів США. Делегація МІУ та УЗ відправиться до Південної Кореї вже в березні, за результатами візиту буде розпочато підготовку відповідної міжурядової угоди.

НБУ знову знизив облікову ставку: На що це вплине і чого чекати

четвер, 25 квітень 2024, 15:30

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення знизити облікову ставку з 14,5% до 13,5% річних з 26 квітня 2024 року. Таким чином, НБУ продовжив цикл зниження облікової ставки, розпочатий у липні минулого року. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, ...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...