Кошерна "свинина" тепер не фантастика: В Ізраїлі розпочала роботу перша в світі фабрика з виробництва штучного м'яса

В Ізраїлі відкрилася перша в світі фабрика, де будуть виготовляти м'ясо в лабораторних умовах. Для цього будуть використовувати клітини тварин для виробництва продуктів з курки, яловичини, баранини та свинини, зазначають Патріоти України.

Підприємство розпочало роботу в місті Реховот, повідомляє Future Meat Technologies. Відзначається, що фабрика зможе виробляти до 500 кг культивованих м'ясних продуктів в день, що еквівалентно 5000 котлет для гамбургерів.

Також на фабриці зможуть виробляти культивоване м'ясо курки, баранини та свинину без необхідності забою або генетичної модифікації. В недалекому майбутньому в виробництві з'явиться штучна яловичина.

"Відкриття цього підприємства знаменує собою величезний крок на шляху до виходу Future Meat Technologies на ринок і є важливим фактором, що дозволяє вивести нашу продукцію на полиці до 2022 року", – сказав генеральний директор Ром Кшук.

У компанії запевнили, що зможуть виготовляти м'ясо в 20 разів швидше, ніж традиційне тваринництво. Очікується, що виробничий процес компанії призведе до скорочення викидів парникових газів на 80% і використанню на 99% менше землі і на 96% менше прісної води, чим при традиційному виробництві м'яса.

"Наша мета – зробити культивоване м'ясо доступним для всіх, водночас гарантуючи, що ми виробляємо смачні, здорові і екологічно безпечні продукти, допомагаючи забезпечити майбутнє прийдешніх поколінь", – відзначили в компанії.

Очікується, що продукція надійде на полиці в США до 2022 року.

Готують варіанти: Cтало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...