Кошти Ворони, Дерипаски та Сальдо: Україна отримала перші гроші від підсанкційних осіб

До державного бюджету надійшли перші санкційні гроші – понад 32 млн грн. Про це повідомив голова Фонду державного майна Віталій Коваль, передають Патріоти України.

Йдеться про власні кошти ексчиновника часів Януковича Дмитра Ворони, який після 2014 року перейшов на бік Росії, а в грудні 2022 року став «сенатором» тимчасово захопленої території Запорізької області, та херсонського колаборанта Володимира Сальдо, а також фінанси з підприємства російського олігарха Олега Дерипаски.

«Це стало можливим завдяки спільній роботі уряду, Мінʼюсту, ФДМУ, правоохоронних органів та судової ланки. Фонд, отримавши рішення суду, вживає заходи для максимально ефективного управління та розпорядження стягнутими активами. В тому числі ініціює зняття раніше накладених арештів», – заявив Коваль.

Очільник Фонду державного майна додав, що кошти ворогів України будуть спрямовані на відновлення інфраструктури.

В Україні 20 травня знову відключатимуть світло: В "Укренерго" назвали час, коли застосують обмеження

неділя, 19 травень 2024, 21:30

Ввечері в понеділок, 20 травня 2024 року, в усіх без винятку областях України слід очікувати планових відключень світла. Про це за добу попереджає компанія "Укренерго". Ці заходи стосуватимуться як промислових споживачів, так і побутових. Відключення б...

Варто знати! Як розрахувати розмір пенсії в Україні - що знадобиться та формула

неділя, 19 травень 2024, 17:28

В Україні розмір пенсії залежить від страхового стажу та заробітної плати людини. Ще у минулому році запровадили нові вимоги до стажу українців, які збираються виходити на пенсію. Згідно з вимогами, щоб вийти на пенсію у 60 років у 2024 році, потрібно ...