Кожен третій біженець вже має роботу: В уряді Чехії розповіли, в яких секторах радо працевлаштують українців

У Чехії бракує трудових ресурсів в секторі охорони здоров'я та соціальних послуг. Про це у п'ятницю, 22 грудня, пише Euractiv з посиланням на міністра праці країни Маріана Юречка.

"Соціальні послуги, як і інші сфери, знаходяться в ситуації, коли не вистачає людських ресурсів... Ми працюємо над одним з можливих рішень і намагаємося знайти людей з числа українських біженців, які могли б працювати в сфері охорони здоров'я та соціальних послуг. Ми бачимо тут найбільший резерв людей, які могли б досить швидко заповнити прогалини", - сказав він.

Урядовець підкреслив, що Чехія є "найуспішнішою країною" в інтеграції новоприбулих, зазначивши, що з 373 000 українських біженців (включаючи дітей і пенсіонерів), яких прийняла Чехія, 123 000 осіб, які мають візи захисту, зараз працевлаштовані.

Він додав, що "українці змогли заповнити прогалини, де Чехії давно бракувало трудових ресурсів".

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...