Країна готується до відмови від автівок з двигунами внутрішнього згоряння: ​У Великобританії кількість зарядних станцій для електромобілів вже перевищила число паливних АЗС

Уряд Великобританії планує з 2040 року заборонити продаж автомобілів, що працюють на дизелі і бензині. Однак, імовірно, це станеться де-факто набагато раніше.

Компанія Nissan повідомила, що у Великобританії кількість зарядних станцій для електромобілів вже перевершила кількість заправок для бензинових і дизельних автомобілів. Зокрема, на даний момент в цій країні приблизно 9300 електрозарядок проти 8400 паливних АЗС, тобто майже на тисячу станцій для електромобілів більш, зазначають Патріоти Україние.

Перша паливна заправка була відкрита в Великобританії в листопаді 1919 року в Беркширі після чого кількість АЗС активно збільшувалася. Пікове значення було досягнуто в 1970 році (37,539 АЗС), після чого їх кількість активно знижувався (на 80% на сьогодні). Останні десять років чисельність бензинових/дизельних заправок утримувалася в діапазоні 8000-9000 штук.

У свою чергу кількість електричних зарядних станцій зросла з декількох сотень на 2011 рік до більш ніж дев'яти тисяч на серпень 2019 року. Понад 1600 станцій з 9300 відносяться до швидкісних, тобто заряджають батареї електромобілів на 80% менше, ніж за годину. У Великобританії протягом останнього місяця в лад вводиться дві швидкісні зарядки в день. Майже на всіх станціях технічного обслуговування в країні встановлено зарядні станції, більшість з яких забезпечують можливість швидкої зарядки.

Темпи розвитку зарядної інфраструктури підстьобнуло збільшення кількості електромобілів, а також введення у квітні 2019 року в центральній частині Лондона зони обмеження шкідливих викидів Ultra-Low Emission Zone (ULEZ). Для порівняння, в США налічується 20 тис. зарядних станцій для електромобілів, найбільше їх в Каліфорнії, Флориді та Техасі.

Пряме порівняння електрозаправок і АЗС не зовсім коректне, тому що в першому випадку необхідний тільки доступ до електромережі і порівняно компактний перетворювач, а в другому - цілий заправний комплекс. Також варто розуміти, що існуючі паливні АЗС не будуть закривати, а просто поступово модифікують в гібридні (паливо/електрика), а у віддаленому майбутньому і повністю електричні заправки, оскільки вони займають зручне положення на популярних маршрутах і вже володіють відповідною інфраструктурою (касири, кафе, магазини і т.д.)

Нагадаємо, що до 2030 року урядовий парк Великобританії буде повністю складатися з автомобілів з електричними силовими установками.

Раніше ЕлектроВісті писали, що у Великобританії молоко будуть розвозити електромобілями. Компанія Milk&More інвестувала у найбільший автомобільний парк електромобілів. Це стало черговим кроком для підвищення екологічності діяльності компанії.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...