Країною крокує діджиталізація: Нацбанк лібералізує продаж іноземної валюти українцям

Нацбанк затвердив нові правила покупки валюти українцями. Фізособам дозволили купувати готівкові долари або іншу валюту за безготівковим розрахунком (наприклад, списуючи кошти з банківської карти). Також дозволено зворотню операцію: продаж валюти по безналу і зарахування отриманих коштів на гривневий картковий рахунок. Про це йдеться в постанові НБУ, яка набрала чинності 30 червня, зазначають Патріоти України.

Ще одним нововведенням є дозвіл громадянам на покупку і продаж банківських металів за безготівковий розрахунок. Кошти при цьому можуть списуватися з банківського рахунку фізособи.

Ще одні пункт постанови розширює доступ фізосіб до покупки цінних паперів за кордоном. Така інвестиція можлива за участю посередника-резидента (українського брокера). Українець, який бажає придбати акції/облігації за кордоном, переказує кошти посереднику-торговцю на рахунок в тому ж банку, що й у себе, а потім вже кошти перераховуються за призначенням — за кордон або на рахунки нерезидентів в Україні.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...