Крах російської економіки вже розпочався: Експерти вказали на важливу ознаку майбутнього обвалу

Економіка Росії зазнає краху, головна ознака - різке падіння обсягів імпорту в РФ. Він скоротився щонайменше на 50%. Фактично країна втратила ресурси, технології та товари з-за кордону.Про це повідомляє видання Insider, передають Патріоти України.

"Економіка руйнується. Ми прогнозуємо обвал ВВП на 30% до кінця 2022 року", - вважає Робін Брукс, головний економіст торгової групи Інституту міжнародних фінансів, у недільному твіті.

Брукс додав, що згідно з даними, зібраними за допомогою дослідника IIF Джонатана Пінгла, експорт із 20 країн до Росії у квітні скоротився на 50% порівняно з тим самим періодом роком раніше. Проте місячний експорт із Росії до інших країн у квітні становило 64% проти тим самим періодом минулого року, оскільки продажу нафти й газу становлять більшу частину доходів Москви.

Брукс сказав, що позитивне сальдо рахунку поточних операцій країни було "величезним", а це означає, що Росія експортувала набагато більше, ніж імпортувала. Росія припинила публікувати свої торгові дані після вторгнення в Україну наприкінці лютого, тому Брукс сказав, що дані було зібрано з використанням 20 провідних торгових партнерів країни.

Зазначимо, головний економіст МВФ П'єр-Олів'є Гурінша вважає, що економіка Росії не відновлюватиметься найближчими роками. Падіння ВВП у 2022-му може становити 8,5%, а наступного року – 2,3%.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...