Краса й комфорт: В "УЗ" показали першу модернізовану електричку українського виробництва (фото)

"Укрзалізниця" презентувала перший український електропоїзд ЕПЛ9Т, модернізований на власних потужностях. Про це повідомляє пресслужба компанії у Facebook, передають Патріоти України.

"Після капітального ремонту цей електропоїзд, виготовлений на українському заводі Луганськтепловоз, поповнив перелік відновлених приміських поїздів Укрзалізниці", - йдеться у повідомленні.

Так, у ході модернізації електричка отримала пандуси в кожному головному вагоні, інклюзивні вбиральні зі сповивальними столиками, місця для перевезення велосипедів, спеціально облаштовані місця для сидіння пасажирів з інвалідністю, USB/Type-C порти для заряджання гаджетів, системи відеоспостереження, освітлення зон посадки та висадки пасажирів.

Електропоїзд може вмістити 964 пасажири та здатен розвивати швидкість до 120 км/год. Як зазначив голова УЗ Олександр Камишін, електрички ЕПЛ9Т випускались в нульових роках на Луганськтепловозі, конкретно ця електричка була виготовлена у 2004 році. За його словами, інші електрички УЗ були виготовлені в Латвії.

Вони набагато старіші, їхній вік - понад 30 років. "Це вже 14-та електричка, модернізована цього року на нашому заводі", - резюмував Камишін.

Дуров заявив, що Telegram заблокує деякі канали виключно для користувачів з України

середа, 24 квітень 2024, 23:02

Telegram отримав від Apple повідомлення з вимогою заблокувати певні канали для користувачів з України. Команда месенджера погодилася їх виконати, передають Патріоти України. Засновник Telegram Павло Дуров нагадав, що пропонував обмежити російські та ук...

Хотів зняти 250 євро, але щось пішло не так: Український держбанк знімає з клієнтів плату за подвійну конвертацію при знятті готівки

середа, 24 квітень 2024, 21:52

Державний Sense bank став об'єктом критики через неправомірну конвертацію коштів при знятті готівки за кордоном через банкомат. Банк пояснив процес проведення операцій в іншій валюті та запропонував клієнтові розглянути можливість користування валютним...