Кремлю варто напружитись: Пекін скасує заборону на імпорт вугілля з Австралії, - Bloomberg

Китай планує скасувати майже дворічну заборону на вугілля з Австралії. Таким чином Пекін хоче запобігти енергетичній кризі, викликаній санкціями проти Росії. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України.

У Китаї побоюються конкуренції на вугілля, коли санкції Заходу проти енергетики РФ повністю набудуть чинності. Щоб уникнути перебоїв в подачі електроенергії, Пекін хоче збільшити поставки вугілля з інших країн.

За даними ЗМІ, одним з пунктів антикризового плану є відновлення імпорту вугілля з Австралії. Зазначається, що представник МЗС Китаю Ван Веньбін підтвердив, що країни готові відновити торговельні відносини.

Чому Китай не купував австралійське вугілля

Як відомо, Австралія є одним з головних постачальників вугілля в світі. Китай, який раніше був найбільшим споживачем австралійського вугілля, ввів неофіційну заборону в кінці 2020 року.

Це сталося через загострення воєнних дій між Канберрою та Пекіном. Крім цього, Австралія заблокувала будівництво мобільних 5G-мереж компанією Huawei. Варто додати, що заборона стосувалася не тільки вугілля, а й інших товарів, таких як продукти харчування і алкоголь.

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...