Криваві поля: Фермери Херсонщини нищать власні кавуни

У Мережу потрапили кадри, як у Херсонській області фермери розбивають об землю непродані кавуни. Цьогоріч ціна на баштанні надзвичайно низька, а охочих купити смугасту ягоду навіть за такі копійки — небагато.

Гуртова ціна на кавуни — 30-50 копійок за кілограм. Це, за словами фермерів, удвічі нижче за собівартість. Тому аграрії вважають, що вигідніше залишити кавуни на полі як добриво, ніж вивозити за безцінь.

Користувачі соцмереж бурхливо відреагували на такий вчинок фермерів. Українці зауважують, що продавці могли віддати кавуни охочим або відвезти до дитячих будинків.

  • А роздати пенсіонерам, багатодітним сім'ям, які потребують, слабо? Просто залишити на трасі з написом: беріть, хто хочете? Яке жлобство.
  • Все тому, що всі — жлоби. У Херсоні кавун по 3 грн за кілограм.
  • А відвезти у дитячі установи сиротам, людям похилого віку в хоспіси, не судилося? Або просто так роздати людям? Ні, повикидали, розіб'ємо, але добру справу не зробимо.

Інші ж зауважують, що навіть для того, щоб віддати врожай на благодійність, фермери мають тратити кошти на пальне.

  • Завжди під такими постами починається ниття жалісливих про дитячі будинки. Повірте, туди без тендеру не влізти. Ніяк.
  • У дитячому будинку так просто не приймуть. Потрібні всі документи про якість.
  • Правильно зробили. Їхній товар, що хочуть, те й роблять.

Фермери теж пояснили свою позицію.

  • Ми посадили кавун, вклали тисячі гривень плюс свою працю, плюс нерви. Виявилися навіть не в нулі. І ви ще будете розповідати, кому нам що везти? Сидите на дивані, коментарі пишите і це ваш максимум! Фу. Ганьба! Слідкуйте за собою, самі палець об палець не поворухнули, благодійники! Тут не знаєш, за що прожити, а вони розповідають, що куди везти потрібно!

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...

"Поступово повертаємося...":У НБУ прокоментували стрибок курсу долара до 40 гривень

четвер, 25 квітень 2024, 18:39

Зростання курсу долара до гривні останнім часом викликано ринковими факторами, які не несуть загрози для стабільності ринку. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг, який транслювався на Youtube, передають...