Криза вломилась у двері: У Молдові через відсутність газу загасили "вічний вогонь". Надзвичайний стан у дії

У Кишиневі на меморіальному комплексі Вічність тимчасово відключили “вічний вогонь”. Про це у вівторок, 22 жовтня, повідомило міністерство оборони у Facebook, відзначивши, що вогонь буде залишатися погашеним до тих пір, поки не вирішиться газова криза, зазначають Патріоти України.

Так, Міноборони повідомило, що попросило компанію Chişinău-gaz відключити сьогодні подачу газу до “вічного вогню”.

“Захід вжито у зв’язку зі зниженням тиску в трубах, які подають газ, і через сильний вітер, що може загасити вогонь”, – зазначили у відомстві.

Там також підкреслили, що таким чином хочуть уникнути витоку газу, який може загрожувати безпеці.

До відключення “вічного вогню” на меморіалі пройшла урочиста церемонія. Почесна варта запалила від вогню факел, які передали в музей військової слави.

Нагадаємо, уряд Молдови оголосив надзвичайний стан в енергетичній сфері у зв’язку з дефіцитом газу, що виник після закінчення терміну газового контракту з “Газпромом”, який продовжити поки не вдалося.

Зазначалося, що влада Молдови розглядала альтернативні варіанти імпорту природного газу з використанням міжмережевих з’єднань з Україною та Румунією.

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...

В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, цигарками та пальним: Чого чекати

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:50

В Україні запровадять нові правила виробництва та обігу підакцизної продукції. Йдеться про алкоголь, тютюнову продукцію та пальне. Норми ліцензування торгівлі та виробництва таких товарів буде прописано в абсолютно новій редакції старого закону, який д...