Купити зможуть не всі! В Україні дорожчатиме сир, названо причину злету цін

В Україні найближчим часом дорожчатиме імпортний сир, бо в Європі він подорожчав. В результаті цього наші імпортери можуть зменшити закупівлі. Про це повідомляє infagro.com.ua, передають Патріоти України.

Коли дорожчатиме сир

В Україну минулого місяця завезли 4,2 тис. тонн сичужних сирів. За підрахунками експертів, це половина середньомісячних продажів. Передбачається, що ці поставки здійснювалися за старими контрактами й на них підвищення ціни ще не відбилося.

Які сири виросли в ціні

Відзначається, що собівартість блокової "Гауди" і "Ементаля" істотно зросла, так що різниця в ціні з українським виробником майже не відрізняється. Через нижчі ціни ці два види сиру ввозили в Україну.

В Україну ввозяться сири з:

  • Польщі (41%);
  • Німеччини (14%);
  • Нідерландів (11%).

Сири вітчизняного виробництва також починають дорожчати, однак при цьому і продажі цих продуктів падають.

За словами експертів, молочні продукти все ж будуть продаватися, через те, що попереду сезон новорічних свят. Час покаже, як буде у цьому році.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...