Курорти Херсонщини порожні через російську окупацію - регіон втратив десятки мільйонів гривень (відео)

Внаслідок повномасштабного військового вторгнення Росії в Україну на Херсонщині повністю провалився курортний сезон. Ціла низка міст і селищ області, які в середині літа завжди під зав'язку були забиті відпочиваючими, спорожніли з приходом російських окупантів. Наразі пляжі не відвідують навіть місцеві жителі, передають Патріоти України.

Внаслідок окупації більшість закладів так і не відкрилися після зими. Про це йдеться у сюжеті "Суспільне Херсон". За словами місцевих жителів, щоліта Генічеськ, Арабатська стрілка, Скадовськ, Залізний порт та інші населені пункти Херсонщини були наповнені туристами та відпочиваючими. Проте тимчасова окупація перевернула все з ніг на голову.

Більшість власників курортного бізнесу на Херсонщині навіть не почали працювати. Більше того, багато хто евакуювався на підконтрольну Україні територію.

"Просто неможливо відкрити і запустити бази відпочинку, тому що територію окуповано. Навколо російські військові, які є вбивцями та загрозою як для власників, так і для відпочиваючих. Жахливе враження, оскільки саме в цей час зазвичай була велика кількість людей", – розповідає місцевий підприємець.

Скадовський міський голова Олександр Яковлєв розповів, що місцеві бюджети втратили величезні кошти через відсутність курортного сезону. "Це вимірюється сотнями мільйонів. У принципі, це не лише гроші, а й люди, які були змушені виїхати через відсутність заробітку. Люди змушені їхати від небезпеки", – каже мер Скадовська.

У свою чергу, віцепрезидент регіональної туристичної організації "Туризм Херсона" Микола Шаповал розповів, що до окупації туристичний бізнес на Херсонщині розвивався високими темпами. Були грандіозні плани і на поточний рік, проте російські загарбники все зруйнували.

В Україні можуть підвищити податки? Експерт пояснив, чого очікувати найближчим часом

п’ятниця, 10 травень 2024, 10:59

В Україні розглядають можливість підвищення податків, оскільки протягом двох років війни їх не збільшували. Якщо таке підвищення відбудеться, воно ймовірно буде незначним, можливо, на 10% або навіть менше, з урахуванням зовнішньої допомоги, що надаєтьс...

В Естонії заявили про зменшення кількості біженців з України: Стала відома причина

п’ятниця, 10 травень 2024, 9:58

В Естонії фіксується зменшення кількості біженців з України, які приїхали до цієї балтійської країни через широкомасштабну військову агресію з боку РФ. . За даними естонського відомства, така ситуація фіксується за останні шість місяців. Так, з початку...