Курс долара найближчими днями - чи буде "сюрприз"? Експерт порадив, чи варто терміново купувати валюту


Курс долара в Україні до 11 жовтня у більшості кас банків і обмінників фінкомпаній перебуватиме у межах коридору: прийом і продаж від 38 до 39 грн/дол., прогнозує аналітик Олексій Козирєв. Що стосується євро, то вартість євровалюти коливатиметься від 39,55 до 41,34 грн/євро, передають Патріоти України.

"Суттєва волатильність курсів на готівковому ринку зараз збережеться, але такого глобального ажіотажу, якихось ситуацій, коли всім бігти купувати валюту тільки сьогодні, тому що завтра буде дорожче, такого не буде. Я б все-таки не хвилювався. Національний банк дійсно тримає ситуацію під контролем", - запевнив експерт.

На міжбанку, за словами аналітика, курс долара навряд чи підніметься до рівня вище, ніж 37-37,20 грн/дол., а котирування по євровалюті не перевищуватимуть рівня від 38,51-39,43 грн/євро."За моїми прогнозами, для стартового заспокоєння ринку НБУ за цей тиждень витратить не менше від 780 до 1 мільярда 50 мільйонів резервів, а, може, навіть і більше", - зазначив Козирєв.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...