Курс долара шалено злетів: У Нацбанку прокоментували можливість “банкопаду” та різкої девальвації гривні

Українські банки уже почали формувати резерви і, хоч і з втратами, зможуть пройти через випробування гострої фази війни, яку розв’язала Росія, передають Патріоти України.

Заступник голови правління Національного банку України Василь Фурман, відповідаючи на запитання ведучої ТСН, заявив, що ні “банкопаду”, ні різкого обвалу гривні, як це було на початку розв’язаної Росією війни в 2014 році, в умовах її гострої фази не буде. Про це йшлося у прямому ефірі спільного інформаційного марафону UAразом на українських телеканалах 22 липня.

За словами одного з керівників Нацбанку, його дивує те, що тодішнє правління державного регулятора не діяло таким же чином, як сьогодні, хоча шок для суспільства від цієї гострої фази війни 2022 року значно більший, ніж був тоді.

Василь Фурман запевнив, що нинішня банківська система оздоровлена. Занепокоєння викликають лише чинники, які пов’язані з проблемними активами.

“Вони можуть складати до 20 відсотків, це досить великий показник, але з іншого боку банки вже почали формувати свої резерви. Ми пройдемо [цей період], звичайно, із втратами, але всі втрачають — економіка, населення, бізнес. Це війна... Але разом з тим “банкопадів”, трьохразової девальвації гривні, яка була минулого разу, вже не повинно бути”, - запевнив заступник голови правління Нацбанку.

Вирішили зекономити? Експерт пояснив, що не так з січневим перерахунком пенсій в Україні

вівторок, 23 квітень 2024, 11:30

Незалежний консультант Сергій Коробкін, який роз'яснює положення пенсійного законодавства, розповів, чому з початку року прожитковий мінімум і мінімальна зарплата збільшилися, а індексацію пенсій проводять лише у березні, передають Патріоти України. Я...

А ви це знали? Українцям розповіли, як довго потрібно зберігати паперові платіжки за електрику

вівторок, 23 квітень 2024, 11:22

Не виключено, що невдовзі українцям платіжки за комунальні послуги будуть надходити лише в електронному варіанті, передають Патріоти України. Те, що паперові документи потрібно зберігати протягом трьох років, у компанії YASNO назвали «міфом», відзначи...