Курс долара в червні чекає "розворот": Аналітики дали тривожний прогноз для України

В Україні на початку червня курс долара може вирости і перетнути позначку в 27 гривень за долар, передають Патріоти України.

Експерти прогнозують, що до кінця карантину курс валют може залишатися стабільним. Однак потім долар можливо подорожчає.

Стабільна ситуація поки залишається через відсутність на ринку великих продавців і покупців валюти. У Нацбанку вважають, що після закінчення карантину нацвалюта буде посилена за рахунок роботи імпорту та експорту, а українські підприємства зароблятимуть в доларах і потім обмінюватимуть їх на гривні.

"Не думаю, що в один день всі прокинуться і побіжать купувати валюту. Економіка буде відновлюватися поступово, попит - відповідно. Але ослаблення впливатимуть і на експорт. Тому курс буде коливатися в обидві сторони в залежності від попиту і пропозиції на міжбанку", - сказав заступник голови НБУ Дмитро Сологуб.

Аналітики впевнені, що в перший тиждень червня національна валюта стане плавно дешевшати по відношенню до долара.

"У міру виходу країни з карантину, імпортери нарощують активність, проте орієнтуються на стан реального попиту на товари. Ймовірно, найближчим часом гривня продовжить рухатися поблизу позначки 27 гривень за долар, поки на ринку не з'явиться великий гравець, здатний порушити рівновагу і підняти курс вгору", - розповів керівник відділу аналітики Forex Club Андрій Шевчишин.

За даними старшого аналітика "Альпарі" Вадима Іосуба, в найближчий тиждень очікують помірне зростання курсу долара до гривні. Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень близько 27,1 гривень, а готівковий долар в банках може бути близько 27,0/27,2 гривень.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...