Курс долара в Україні: Економіст спрогнозував, що може вдарити по гривні

Якщо нова влада продовжить заходи старої і просто реагуватиме на зміну кон'юнктури, то ніяких суттєвих змін в нашому економічному й фінансовому стані не відбудеться.

Курс гривні щодо долара сьогодні повністю залежить від політики нового уряду й керівництва Нацбанку України. Водночас ситуація навколо переговорів із МВФ наразі має незначний вплив на валютний ринок. Якщо програми з Фондом не буде до кінця року, це стане ударом по вартості долара в Україні. Про це в коментарі заявив економіст Андрій Новак, зазначивши, що досі не побачив від влади жодного варіанту господарської моделі, яку вони збираються вибудовувати в Україні, передають Патріоти України.

"Тут залежить від того, будуть вони вести економічну політику, як тягове колесо, чи вони будуть керованими – просто реагувати на події і не більше. Якщо планують вести, то потрібно забезпечувати стабільність грошової одиниці, адже це основа: для рівня доходів громадян, для внутрішнього ринку споживання, для стабільності і можливості економічного зростання", – вважає експерт.

За його словами, якщо нова влада продовжить заходи старої і просто реагуватиме на зміну кон'юнктури, то ніяких суттєвих змін в нашому економічному й фінансовому стані не відбудеться. Зазначимо, що раніше Міжнародний валютний фонд оновив свій прогноз курсу долара щодо гривні до кінця 2019 року і на наступні роки. Так, МВФ очікує, що за підсумками цього року долар коштуватиме в середньому 26,75 гривень, у 2020 – 27,72 гривень, у 2021 – 28,7 гривень.

Джерело: Обозреватель

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...