Долар в Україні впав: Актуальний курс валют на 6 квітня від НБУ і банків

В Україні НБУ знизив офіційний курс долара щодо гривні на 6 квітня та встановив його на рівні 27,37 грн/$. Євро ж подешевшало до 29,56 грн. Про це йдеться на офіційному сайті НБУ, передають Патріоти України.

Курс НБУ на 6 квітня

100 доларів США – 2737 грн

100 євро – 2956 грн

До цього подорожчання було спричинене цілою низкою факторів:

  • попит на іноземну валюту зріс у середині березня як на роздрібному, так і на міжбанківському ринках;
  • зростання попиту на іноземну валюту з боку банків було, окрім всього іншого, зумовлено активізацією угод клієнтів на умовах "форвард";
  • завдяки зниженню ажіотажного попиту наприкінці березня – початку квітня обмінний курс гривні до долара США зміцнювався.

Зазначимо, що ситуація на валютному ринку різко змінилася й гривня почала зміцнюватися після ухвалення Верховною Радою закону про ринок землі та законопроєкту про банки в першому читанні. Втім, на думку аналітиків, долара за 26 грн найближчим часом чекати не варто.

Довідка: курс долара почав зростати кілька тижнів тому на тлі пандемії COVID-19 у світі. Станом на початок березня курс долара до гривні перебував на позначці 24,7 грн/$. І протягом місяця українська гривня падала щодо основних валют.

Курс долара в банках

Водночас у банках курс знизився, порівнюючи з попереднім днем. Американську валюту продають вже за 27,6 грн/$, а купують – за 27,2 грн/$. Європейську валюту продають за 29,9 грн/€, а купують – за 29,2 грн/€.

Така різниця між продажем і купівлею свідчить про те, що зараз через ажіотажний попит трапився дисбаланс, що згодом має бути виправлено.

Курс на міжбанку

Долар продають за 27,46 грн, а купують – за 27,42 грн. Євро також зросло щодо гривні – в продажу коштує 29,61 грн, а в купівлі – 29,57 грн.

Курс на чорному ринку

Долар

Купівля – 27,25 грн

Продаж – 27,36 грн

Євро

Купівля – 29,2 грн

Продаж – 29,4 грн

На готівкові платежі введено ліміт: Стало відомо, яку суму дозволяють витрачати в ЄС

субота, 27 квітень 2024, 6:45

В ЄС посилюють боротьбу з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму. Так, узгоджений у Європарламенті пакет законів передбачає, зокрема, загальноєвропейський ліміт 10 тис. євро на готівкові платежі. Інакше кажучи, у країнах ЄС обмежили готівкові пл...

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...