Курс долара впаде до 33 грн: Фінансовий експерт дав позитивний прогноз і озвучив терміни

Курс долара для українців вже найближчим часом може впасти з позначки в 35,5 до 33 гривень за одну одиницю американської валюти. Саме такий, оптимістичний прогноз, озвучив відомий фінансовий аналітик Віталій Шапран для порталу "РБК-Україна", передають Патріоти України.

"Вважаю так - якщо незабаром не буде поганих новин від українських фінансових донорів із закордону або з фронтів україно-російської війни, то курс продажу долара за готівку в найближчі тижні наблизиться до позначки 33,0 гривні за долар. Приблизно той же ринковий консенсус - і він вже більш-менш склався в банках за картковими курсами", - сказав він.

На думку аналітика Шапрана, обмеження, які Нацбанк ввів за курсом долара, спочатку було суто тимчасовим, адже було потрібно захистити українців від спекуляцій, які могли б виникнути на тлі війни. При цьому Шапран говорить, що бар'єр в 10% вже неактуальний трохи менше місяця.

"Справа в тому, що ринок готівки ‒ похідне від безготівкового розрахунку на міжбанківській валютній біржі. Але, вихід банків на ринок валюти, все поміняв ‒ адже саме банки можуть міняти свої безготівкові долари і євро на готівку і відвозити їх в каси. Але - готівковий ринок в порівнянні з безготівковим дуже невеликий. Вийшло, що вихід банків на торги відразу прибрав всі спекулятивні наміри", – підсумував експерт.

Війна не завада: У Міноборони під час аудитів виявили порушень на понад 10 мільярдів

вівторок, 16 квітень 2024, 11:28

За підсумками внутрішнього аудиту, яке проводило Міністерство оборони України, виявлено порушення на загальну суму більше ніж 10 млрд грн. Про це в інтерв’ю "Укрінформу" повідомив заступник міністра оборони України Юрій Джигир, передають Патріоти Украї...

Готові відкритися уже через місяць: В аеропорту "Київ" заговорили про відновлення польотів

вівторок, 16 квітень 2024, 9:57

Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) готовий приймати пасажирів через місяць з моменту відкриття авіаперевезень. Коли саме це станеться, поки що невідомо, проте керівництво "Києва" запевняє, що всі технічні пошкодження аеропорту можна швидко усунути. П...