Курс долара зміниться у травні: Економісти спрогнозували, що буде з валютою через місяць

Курс долара у травні зміниться. На ринку валюти намітилася нова тенденція. Стало відомо, що буде з гривнею через місяць, передають Патріоти України.

Глава департаменту казначейства Cominbank Герман Марченко повідомив, що в Україні спостерігається поступова уніфікація офіційного, банківського та готівкового курсів. Вона досягається за рахунок зміцнення гривні.

Справа в тому, що Нацбанк запровадив новий механізм депозитних сертифікатів під 25%. Це дозволяє збільшити частку довгострокових гривневих депозитів на вигідніших відсоткових умовах. У середньому ставки за вкладами підвищаться на 1-3%. Нова чотирирічна програма співпраці з МВФ передбачає поступове скасування трьох курсів, які діють зараз, а також лібералізацію валютного ринку.

За словами банкіра, єдиний курс не сформується раптово – на це буде потрібен час. Однак навіть при врахуванні всіх військових та економічних умов йдеться про 1,5-2 місяці

"Базовим єдиним курсом може стати офіційний курс валют. Саме тому до середини травня очікується, що готівковий курс валюти "зачепиться" на рубежі нижче за 37 грн/долар", – цитує Марченко "Обозреватель".

Голова Ради Незалежної асоціації банків Олена Коробкова вважає, що у травні американська валюта подорожчає через збільшення попиту на неї. Повернення до довоєнної системи оподаткування палива призведе до його імпорту в Україну за "старими цінами". Експерт вважає, що гривня значно ослабне.

"Я б взяла на себе сміливість спрогнозувати, що ми побачимо "готівковий" курс долара на рівні січня, тобто на рівні орієнтовно 40 гривень за долар", - заявила Коробкова.

Аналітик нагадала, що зараз спостерігається тенденція до зміцнення гривні, яка пов'язана з активною посівною кампанією. Фермери продають валюту, незалежно від курсу, що позитивно впливає на зміцнення гривні.

Курс долара 25 квітня

За даними Мінфіну, сьогодні курс долара на готівковому ринку впав на 10 копійок у покупці – до 38,20 грн, і на 5 копійок у продажу – до 37,70 грн.

Валюта в обмінниках на (чорному ринку) подешевшала на 14 копійок у продажу – до 38,05 грн, та на 10 копійок у купівлі – до 37,95 грн

Доведеться затянути паски? У Міненерго не виключають підвищення тарифів на світло

субота, 11 травень 2024, 8:25

У Кабінеті міністрів України обговорюють можливість підвищення тарифів на електроенергію, оскільки потрібні ресурси для наступного опалювального сезону. Про це в етері телемарафону сказала заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук. "Ми аналізуємо...

Піднебесній зробили дуже боляче: США в рази підвищать тарифи на імпорт китайських електромобілів. Про Україну при цьому не кажуть, але...

субота, 11 травень 2024, 8:05

Але час Вашингтоном обрано дуже вдало, щоб спонукати Пекін пришвидшити пошук глобального порозуміння з Заходом в цілому. США планує підвищити тарифи на імпорт китайських електромобілів з 25% до 100% у рамках захисту американської промисловості. Про це ...