Курс долара зовсім скоро здивує українців: Прогноз аналітика

Зростання курсу долара продовжиться в період з 27 червня по 3 липня, повертається "приціл" до 40 грн/$. Таку думку озвучив аналітик компанії "Центр біржових технологій" (ЦБТ) Максим Орищак, передають Патріоти України.

"Тема останнього тижня - майбутня відв'язка фіксованого курсу валюти. На тлі цієї новини в кінці червня-початку липня ми можемо чекати на підвищення попиту на долари і євро з боку населення, що підштовхне курс валюти на чорному ринку до 40 гривень. Очікування події для нашого населення набагато більш значуща подія, ніж фактичне прийняття рішення", - зазначає експерт.

За словами Орищака, якщо ми чекаємо плаваючий курс долара в країні, готуємося до девальвації гривні і зростання цін на бензин, газ і продукти харчування, то почнемо купувати іноземну валюту, щоб хоч якось компенсувати майбутні втрати своїх грошових накопичень.

Він додав, що НБУ та інші банки розглядають ризик майбутнього падіння гривні, тому можуть ввести обмеження на обмін валюти, щоб не зазнати збитків в результаті курсового стрибка. Простими словами, спекулянтам намагатимуться обрізати можливість отримати прибуток, пояснив він.

Джерело: Сегодня

Не "прошмигнуть": Росіян залишать без авто з Європи, країни ЄС майже перекрили лазівку через Білорусь

четвер, 28 березень 2024, 15:22

ранзит автомобілів із Європейського Союзу (ЄС) до Росії через Білорусь нарешті почали перекривати. Жорсткі обмеження вже запровадили Польща та Латвія, найближчим часом до них може приєднатися Литва. Саме через ці країни автомобілі возили до РФ в обхід ...

"Відрізає гілку, на якій сидить": Китай фінансує атаки хуситів на судна у Червоному морі, - Politico

четвер, 28 березень 2024, 14:49

Китай мимоволі допомагає Ірану перекрити судноплавство в Червоному морі, завдаючи шкоди світовим торговельним потокам і ущемляючи при цьому власні інтереси Пекіна, стверджують представники західних спецслужб, передають Патріоти України з посиланням на...