Київ стане ближче до Бухареста та Софії: Україну з Молдовою поєднає стратегічно важливий міст через Дністер, будівництво вже стартувало

Наразі на обраній ділянці діє паромна переправа, котра не може забезпечити вантажопотік крупногабаритного транспорту

На кордоні з Молдовою стартувало будівництво стратегічно важливого Ямпільського мосту

На кордоні з Молдовою розпочалося будівництво Ямпільського мосту через Дністер, який стане частиною маршруту з центрального регіону України до країн Центральної та Південно-Східної Європи в обхід невизнаної Придністровської республіки, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресс-службу "Укравтодору".

"Підрядна організація починає зводити мостовий перехід через ріку Дністер поблизу Ямполя. Переправа стане довгоочікуваною альтернативою паромній переправі на прикордонному переході "Ямпіль - Косеуць", котра давно не відповідає вимогам часу і реальним потребам жителів держав", - розповіли в автодорі.

На кордоні з Молдовою стартувало будівництво стратегічно важливого Ямпільського мосту

Згідно з проектом підрядник має побудувати транспортну магістраль протяжністю 1409 метрів, центральною частиною якої стане естакада через Дністер завдовжки 700 метрів з опорами висотою до 50 метрів. Усього буде встановлено 24 такі опори.

Окрім цього проект передбачає також будівництво сучасного пункту пропуску. Під'їздом до нього з української сторони стане автошлях Т-02-02 "Могилів-Подільський - Ямпіль - Бершадь - Умань". З молдовської сторони він примкне до траси М2 Кишинів – Сорока.

«Роботи на об’єкті ведуться у цілодобовому режимі. Вже пробурено та забетоновано 12 паль, які будуть фундаментом майбутніх опор мосту (на одну опору потрібно 15 паль)», - зазначили в УАД.

Для буріння використовуються дві нові потужні бурові установки Bauer з глибиною буріння до 50 метрів.

Першочергові потреби будівництва буде забезпечувати окремий бетонний завод продуктивністю 113 кубометрів на годину. Його монтаж вже завершено.

"Повномасштабний комплекс будівельних робіт на об’єкті стартуватиме вже на початку весни із настанням сприятливих погодних умов. Розраховуємо, що у піковий період на проєкті буде задіяно близько 500 працівників та більше ніж 100 одиниць спецтехніки", - йдеться у повідомленні.

З імпортозаміщенням щось пішло не так: Понад 50% російських процесорів "Байкал" виявилися бракованими

четвер, 28 березень 2024, 12:53

Через провал кремлівської політики так званого «імпортозаміщення» більше половини російських процесорів Байкал виявилися бракованими. Констатувати це довелося російському пропагандистському виданню "Ведомости", передають Патріоти України. Як повідомляє...

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...