​Київські науковці створили ефективне та дешеве паливо "водовугілля"та мобільну установку для обігріву приміщень

"Водовугілля" - рідке паливо, яке дозволить дешево та ефективно опалювати житлові будинки. Розробку представили вчені Київського національного університету ім. Тараса Шевченка та Київського політехнічного університету ім. Ігоря Сікорського, зазначають Патріоти України.

Для потужного процесу горіння знадобиться лише поєднання води і бурого вугілля, а також плазмотрон та електрика. Система працюватиме на порівняно невеликій кількості електрики, яка постачатиме пусковий механізм, потім відбувається хімічна реакція, внаслідок якої факел, що горить, віддає тепло. Таким чином, невелика кількість електрики дає достатньо теплової енергії.

На обігрів 250 квадратних метрів житлової площі потрібно три куби газу на годину, тоді як нова установка вимагатиме на ту саму житлову площу всього 2.5 кВт.

«Установка буде універсальна: житлові будинки, лікарні і навіть вона стане в нагоді для військових в окопах. Адже однією з її головних переваг є компактність. Засоби її живлення - це звичайні інверторні джерела, які вільно продаються. Ми використовуємо тільки водовугілля в основі такого виробництва – це економічно та вигідно» – каже один із розробників.

За словами вчених, водоугільна система опалення нова для України, але не для світу – у Китаї та Великій Британії нею вже користуються. «Ми опалюємо один із корпусів КПІ саме водовугільною системою, і це ще раз доводить те, що вона ефективніша за газові установки», - запевняють конструктори.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...