Ким працювати в Україні: Кабмін склав список найзатребуваніших професій

Україна потребує збільшення кількості фахівців у медичній та соціальній сферах. У зв'язку з цим у Кабміні ухвалили рішення збільшити держзамовлення на їхню підготовку в закладах освіти. Перш за все, медиків, реабілітологів та соцпрацівників, передають Патріоти України.

Про це повідомили у самому уряді. Там зазначили: для МОЗу, зокрема, кількість бюджетних місць збільшили на понад тисячу.

"Наша держава потребує більше реабілітологів, психологів, соціальних працівників. Врахували це у держзамовленні на підготовку фахівців у 2023 році, яке сьогодні затверджуємо", – розповів прем'єр Денис Шмигаль.

Водночас, наголосили в Кабміні, відновлення України стане "наймасштабнішим проектом з часів Другої світової війни". У зв'язку з чим на представників низки професій очікує "найвищий запит ринку праці". Зокрема, зазначили в Кабміні, йдеться про:

  • саперів;
  • будівельників.

Кількість вакансій зростає

Тим часом в Україні продовжує зростати кількість вакансій на кадрових порталах. У червні найбільше зростання відбулось у сфері "Освіта й наука! (+13%), а кількість пропозицій про роботу для вчителів початкових класів взагалі зросла на 44%.

На другому місці за приростом вакансій – сфера "Будівництво, архітектура". Кількість відповідних пропозицій роботи зросла на 11%.

На третьому – "Логістика, склад, ЗЕД". Число подібних вакансій збільшилося на 9%. Втім, попри позитивні зрушення, в цілому вакансій в Україні нині менше, ніж було до війни. Зокрема до показників червня-2021 поточні не дотягують 12%.

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...