Китай оголосив про початок випуску сонячних модулів потужністю понад 500 Ватт

Перший в світі сонячний модуль потужністю 500 ват представила китайська компанія Risen Energy.

Модуль створюватиметься зі ста половинчастих (half cut) монокристалічних кремнієвих пластин M12 нового покоління, довжина яких становить 210 мм. Пластини поставляє Zhonghuan Semiconductor, другий в світі виробник цих компонентів після LONGi, повідомляють Патріоти України.

Ефективність модуля досягає 20,2%.

Новий пристрій має значні розміри. Його висота: 2,2 метра.

Risen Energy вважає, що нові великоформатні пластини М12 відкривають еру модулів потужністю 600+ ват. З гніздами (сотами) n-типу потужність може бути доведена до 625 ват, стверджує компанія.

За розрахунками китайської компанії, новий сонячний модуль забезпечує видатні конкурентні переваги: зниження вартості системи (без урахування модуля) на 9,6% і вартості одиниці енергії (LCOE) на 6,1%.

Як ми неодноразово відзначали, сонячна промисловість відрізняється безперервним потоком інновацій, які призводять до зниження матеріаломісткості та поліпшення економіки фотоелектричної генерації.

Ще кілька років тому, щоб «скласти» сонячну станцію потужністю один кіловат потрібно було чотири модулі, сьогодні достатньо двох. Це істотно знижує витрату матеріалів і компонентів і, відповідно, вартість сонячної енергії.

Джерело: Електровісті

Чи буде долар по 50 грн: У Мінекономіки розповіли, чого очікувати від курсу в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:30

У Міністерстві економіки очікують, що у 2027 році обмінний курс долара в Україні може сягнути 49,6 грн. Таким чином, у міністерстві прогнозують значну девальвацію гривні протягом найближчих років - наприклад, прогнозний курс, "записаний" урядом у бюдже...

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...