Китай відтісняють з наукомісткого бізнесу: Індія вирвалася в лідери експортерів чипів у передові країни

Політика "Великої сімки" щодо позбавлення залежності від китайського імпорту вже приносить перші відчутні плоди

Аналітики зазначають, що з 2021 по 2023 роки частка індійського експорту до США зросла з 2,51% до 7,65%, а до Великої Британії — з 4,79% до 10% за той самий період.

Індія рішуче обганяє Китай, стаючи найкращим експортером електроніки на світовому ринку. США та Велика Британія почали частіше замовляти напівпровідникову продукцію в Індії, передає Bloomberg.

Згідно з даними аналітичної компанії Fathom Consulting, Індія наростила обсяги експорту чипів та іншої мікроелектроніки до США і Великої Британії на тлі санкцій, запроваджених Штатами і союзниками проти КНР. Також зростанню експорту посприяло й те, що Індія створила прийнятні умови для розміщення виробничих потужностей іноземних напівпровідникових компаній на своїй території. Аналітики зазначають, що з 2021 по 2023 роки частка індійського експорту до США зросла з 2,51% до 7,65%, а до Великої Британії — з 4,79% до 10% за той самий період.

Видання зазначає, що напівпровідникові виробники отримують в Індії різні преференції від держави, наприклад, знижені податкові ставки, закупівля землі під будівництво заводів за спрощеною процедурою, часткове держфінансування проєктів. Наприклад, Samsung побудувала в Індії найбільшу фабрику, на якій виробляються смартфони. Apple також виробляє в цій країні 7% від загальної кількості iPhone, щоправда робить це через підрядників Foxconn Technology Group та Pegatron Corp.

Країни ЄС теж є імпортерами індійської продукції, але в менших обсягах, ніж США та Велика Британія. Проте, пишуть експерти з Fathom Consulting у своєму звіті, на частку індійських чипів, що закуповуються Німеччиною, припадає 3,38%, а на частку китайських трохи більше — 3,52%.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Такого ще не було! Польща фіксує радикальні зміни на ринку праці

п’ятниця, 26 липень 2024, 22:30

У Польщі кількість безробітних упала до мінімуму 1990 року. Про це пише Wpost, посилаючись на дані Центрального статистичного управління (GUS), передають Патріоти України. Так, у Польщі значно скоротився рівень безробіття. Так мало людей без роботи, як...