Китай залишає Росію без телефонів та ноутбуків - великий виробник смартфонів закрив магазини

Китайський виробник смартфонів Huawei закрив 19 своїх магазинів у Росії. Китай відмовився вводити санкції проти РФ, однак злякавшись санкцій від ЄС та США, перестав постачати свою техніку до країни-агресора. Про це повідомило агентство "РІА Новини", передають Патріоти України.

Раніше з'явилася інформація про те, що Huawei може потрапити під санкції, якщо продовжить надавати підтримку РФ у сфері телекому. Ті міжнародні компанії, які порушують санкції ЄС та США, також ризикують потрапити під обмеження.

При цьому американський та європейський ринки в десятки разів більші за російський. Компаніям вигідніше закривати свої представництва, офіційні точки продажу техніки в РФ, але продовжувати працювати для західних країн.

Зазначимо, що Китай підозрював про те, що Росія має військові плани, однак, ймовірно, не очікував такої масштабної війни проти України. Через санкції США, ЄС та їхніх союзників РФ виявилася відрізаною від валюти та технологій. Єдиний шанс повністю не зруйнувати свою економіку – отримати допомогу від Китаю. Проте китайських політиків уже попередили: якщо вони вирішать допомогти РФ, то відповідатимуть за це.

Зазначимо, раніше Китай уже заявив, що не постачатиме до Росії деталі для літаків. Враховуючи, що РФ багато в чому не матиме вибору, наприклад, у кого купувати авто, відкритим залишиться тільки китайський ринок – китайські продавці зможуть фактично встановлювати будь-які ціни.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...