Китай здійснив великий прорив у перетворенні сонячної енергії на рідке паливо

Над проектом в Китаї почали працювати ще в 2001 році.

Китайське телебачення випустило репортаж, присвячений завершенню проекту перетворення сонячної енергії в рідке паливо, передають Патріоти України.

Це один з актуальних напрямків, над яким працюють багато розвинених країн світу, так як нестабільність виробництва електроенергії з поновлюваних джерел вимагає ефективних технологій по накопиченню запасів енергії.
Як розповіли в сюжеті, за допомогою електрики з фотоелементів дослідникам вдалося синтезувати рідкий продукт з вмістом метанолу на рівні 99,5%.
За результатами роботи, одна установка може виробляти 1 500 тонн метанолу на рік, а також переробляти 2 000 тон CO2. Метанол виходить в процесі синтезу з оксиду вуглецю і водню на каталізаторі. Водень для цього отримують в процесі електролізу води, для чого і потрібна енергія, зокрема - від сонячного світла.

Як відзначають в сюжеті, одна тонна водню дорівнює зберіганню енергії в обсязі 33 МВт*год.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Удари по російських НПЗ мали ефект: Росстат зафіксував обвал виробництва бензину

четвер, 28 березень 2024, 10:30

Після серії ударів по російських нафтопереробних заводах, що паралізували роботу великих підприємств "Роснефти" і "Лукойлу", випуск автомобільного бензину в країні впав на 7,4%. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. Згідно з д...