Лайфхак: Українцям пояснили, як самостійно розраховувати вартість комуналки

Споживачі можуть самостійно розрахувати вартість гарячої води та теплової енергії. На сайті Міністерства юстиції з'явився спеціальний калькулятор, повідомляють Патріоти України.

Розрахувати вартість комунальних послуг стало можливо після того, як Кабінет міністрів 26 червня ухвалив гарничні тарифи на тепло та гарячу воду.

Розрахувати вартість комунальних послуг можна за допомогою онлайн-калькулятора на сайті Мін'юсту. Щоб порахувати тариф, треба обрати необхідну послугу, ввести поточний тариф у гривнях та вказати опалювальну площу житла.

"Через непрозорість формування тарифів та корумпованості постачальників на місцях вартість опалення в різних областях України кардинально відрізняється. Це при тому, що вартість газу для всіх однакова. Наприклад, в Чернівцях вартість гігакалорії тепла становить 1200 гривень, тоді як в Чернігові, Рівному та Луганську - перевищує 1700 гривень", - пояснює міністр юстиції Павло Петренко. За його словами, у середньому опалення і гаряча вода подешевшають на 14%. В окремих містах - на 40%.

В Україні злетить вартість пального: Ось на які ціни очікувати українцям на бензин і автогаз

субота, 27 липень 2024, 6:55

З 1 вересня 2024 року в Україні почнеться поступове підвищення акцизів на бензин, дизельне пальне та автогаз. Очікується, що ціна на бензин зросте приблизно на 2 гривні за літр, на дизельне пальне - на 1-1,20 гривні за літр, а на автогаз - на 7 гривень...

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...