Любителів "затишку" знайшлось багато: Мінюст повідомив, скільки грошей заплатили ув’язнені за комфортні камери у СІЗО

Український бюджет за останні два роки заробив 21 млн грн завдяки проєкту «Платні камери в СІЗО». Про це повідомила пресслужба Міністерства юстиції, передають Патріоти України.

«За два роки функціонування пілотного проєкту «Платні камери в СІЗО» надійшло 21 млн грн, за рахунок яких здійснювався ремонт безкоштовних камер», – йдеться в повідомленні.

Мінюст додав, що на сьогодні засуджені та ув’язнені утримуються в належних умовах, що відповідають національним та міжнародним стандартам. Повідомляється, що це дозволить зменшити кількість рішень Європейського суду з прав людини щодо порушення прав засуджених та осіб, узятих під варту, в Україні, а також суму компенсацій з Державного бюджету у зв’язку з такими рішеннями.

Варто додати, що громадяни, яких тримають під вартою, з 2020 року можуть за гроші отримати кращі побутові умови та харчування у камерах Державної кримінально-виконавчої служби. У таких камерах ув’язнені, наприклад, можуть користуватися побутовою технікою.

За перебування у таких камерах громадяни платять по-різному. Загалом місяць перебування там коштує, у середньому, від 4 до 14 тис грн. Найдорожчими є камери у Лук'янівському СІЗО, що у Києві – доба перебування у камері з покращеними умовами обійдеться у дві тисячі гривень.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...