"Людина у 65 років - це не дідусь із сивою бородою": У Мінсоці розповіли, чи збираються підвищувати пенсійний вік

В Україні загальний пенсійний вік за умови виконання умов щодо стажу складає 60 років. При тому частина українців зможе вийти на заслужений відпочинок тільки в 65 років, якщо не має достатньої кількості стажу. Цей "стандарт" не планують змінювати найближчим часом, передають Патріоти України.

Про це в інтерв'ю "Укрінформу" заявила міністерка соцполітики Оксана Жолнович. "Ні, ми не будемо його (пенсійний вік. – Ред.) збільшувати. Стандарт, закладений в 2017 році, є оптимальним, і його варто зберегти. Він регламентує не вік людини, а кількість відпрацьованих років. Водночас у 65 років за будь-яких обставин громадянин може вийти на пенсію. Тепер, на мою думку, це – непоганий варіант", – пояснила міністерка.

Однак Жолнович також додала, що варто створювати умови, щоб українці залишались соціально активними, працювали навіть отримуючи пенсію. "Людина у 65 років – це не дідусь із сивою бородою. Це ще дуже активна особистість, яка хоче бути затребуваною в суспільстві, має чудовий досвід і гарні можливості робити внесок в економіку. Враховуючи ці обставини, ми маємо створювати умови, щоб люди пенсійного віку хотіли долучитися до роботи і щоб роботодавці також розглядали їх як цінний ресурс", – додала Жолнович.

Міністерка вважає, що зараз пенсія дещо десоціалізує, бо зникає необхідність ходити на роботу і відповідно перебувати в соціумі. "Але активні дії продовжують наше життя. Тому одне з наших завдань – не залишати людей у "чотирьох стінах" якомога раніше, а зберегти цю соціальну активність", – зазначила вона.

У "Нафтогазі" заговорили про найскладнішу зиму для України: Що буде з цінами на газ

субота, 24 серпень 2024, 13:30

Україна готується до найскладнішої зими, забезпечуючи достатні запаси газу та стабільні ціни для споживачів. Водночас українців закликають до енергоефективності, щоб зменшити ризики енергетичних криз, передають Патріоти України. Про це розповів СЕО "На...

"Людина у 65 років - це не дідусь із сивою бородою": У Мінсоці розповіли, чи збираються підвищувати пенсійний вік

субота, 24 серпень 2024, 12:28

В Україні загальний пенсійний вік за умови виконання умов щодо стажу складає 60 років. При тому частина українців зможе вийти на заслужений відпочинок тільки в 65 років, якщо не має достатньої кількості стажу. Цей "стандарт" не планують змінювати найбл...