Литва готує енергетичну блокаду Білорусі

Балтійська держава не збирається терпіти "другий Чорнобиль" в кількох десятках кілометрів від своєї столиці

Литва найближчим часом підготує план повної блокади електроенергії з Білоруської АЕС (БілАЕС) в Островці. Про це заявив BNS міністр енергетики Литви Дайнюс Крейвіс, зазначають Патріоти України.

За його словами, Латвія, як і раніше, торгує білоруською електроенергією, яка надходить і в Литву.

"Я думаю, що цей план, особливо у вирішенні питання БілАЕС, народиться наприкінці січня - на початку лютого у нас вже буде весь план, узгоджений між відомствами, і ми зможемо за ним діяти", - сказав Крейвіс.

За його словами, ухвалений у Литві "антиостровецький" закон не реалізується.

"Державна служба регулювання енергетики - регулятор - абсолютно ясно заявила, що електроенергія, яка сьогодні надходить у Литву, закуповується в Білорусії, і закуповується на Ризькій біржі, порушує закон ... Факт залишається фактом: латиші торгують білоруською електроенергією", - констатував Крейвіс.


Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...