Має шанси: Економіст оцінив ймовірність повернення "ПриватБанку" Коломойському (відео)

Банк у тому чи іншому варіанті може повернутися до олігарха і інших його партнерів. Може це буде не повне, а часткове повернення.

Ігор Коломойський. Фото: Лівий берег.

Бізнесмен Ігор Коломойський має великі шанси повернути собі через суд хоча б частину акцій ПриватБанку, націоналізованого державою. Таку думку висловив економіст Ігор Гарбарук, передають Патріоти України.

За словами експерта, Коломойський – "це не та людина, яка пробачає такі речі". На питання про можливе повернення ПриватБанку в приватні руки Гарбарук відповів: "Я вважаю, що ця ситуація можлива".

"З високою часткою ймовірності я вважаю, що банк у тому чи іншому варіанті може повернутися до Коломойського і інших його партнерів. Може це буде не повне, а часткове повернення, вони увійдуть в якості міноритарних акціонерів. Може у них якась кількість акцій з'явиться як компенсатор цих процесів, але часткове повернення досить імовірне", – зазначив він.

"Це залежить від умов, які проведе Кабінет міністрів з Коломойським і його партнерами. Швидше за все, це буде певна кількість акцій. Буде спільна власність", – уточнив експерт.

При цьому економіст нагадав, що в банк були влиті 150 млрд грн з держбюджету України. На його думку, нові-старі власники, у разі успіху в суді, не повертатимуть ці кошти. Також він нагадав, що Міжнародний валютний фонд проти повернення банку. "А це на сьогоднішній день стратегічні наші фінансові партнери, яким ми заборгували величезні гроші. Не зважати на їхню думку теж неможливо. Тому насправді це досить складне глобальне питання", – заявив Гарбарук.

Джерело: Обозреватель

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...